Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2017 06:44 - откритията на д-р цзян канчжен
Автор: bojo12345 Категория: Технологии   
Прочетен: 689 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 копие от http://www.parallelreality-bg.com/statii/alternativa/364-o-.html - има снимки!!!

Статии - Алтернативни технологии и наука
Написано от Издателство Паралелна Реалност
Петък, 30 Септември 2011 00:24


Китаецът Цзян Канчжен не е чел приказката на Пушкин „За цар Салтан“. Въпреки това, той точно е изпълнил програмата, изложена от руския поет: взел, че създал „невиждан звяр“! В Средновековието щяха да го пратят на кладата, а в XXI век той може би ще бъде уважаван колкото Менделеев и Циолковски. Напоследък името на този човек доби известност сред широки научни среди. Наистина някои се отнасят с уважение към неговите трудове, други с предпазливо любопитство, а трети – със страх и скептицизъм.

През 1933 г. в семейството на училищен директор в китайския град Чанту се ражда момче, у което от най-ранна възраст се откриват поразителни способности в точните науки. Въпреки това по настояване на баща си, Цзян постъпва в медицинския университет. В Китай лекарската професия винаги се е считала за една от най-престижните и нелошо платените. През цялото време на обучение в университета, Цзян Канчжен бил един от първите, въпреки че едновременно с медицината се занимавал и с кибернетика, квантова механика, радиотехника. Накрая, когато през 1959 г. получава лекарска диплома, той вече си е създал оригинална хипотеза: „В жизнения процес на всеки организъм неговите атоми и молекули обезателно са свързани помежду си с единен материален носител на енергия и информация – биомагнитното поле“.
Неговия труд „Теория на управлението на полетата“, в която авторът, в частност, обосновава възможността за пряко предаване на информация от един мозък на друг с помощта на радиовълни, привлякъл вниманието на научния отдел на ЦК на КПК. По препоръка отгоре, на разпореждане на младия учен била предоставена триетажна лаборатория с необходимата апаратура. В нея доктор Цзян провежда многообещаващ опит за мисловна индукция, който потвърждава теоретичните му изводи.

В лабораторията била оборудвана стая, в която се намирал оператор-индуктор. Натискайки по команда бутон, той произволно осветявал една от „Картите на Зенер“ на масата с пет прости геометрични фигури – кръг, квадрат, звезда, кръст и три вълнообразни линии. В съседното помещение човек-реципиент с помощта на хипноза се привеждал в особено чигун-състояние като при това даже не подозирал, че участва в експеримента. На лист хартия той рисувал тези геометрични образи, които по някаква причина възниквали в мозъка му, изолиран от външни дразнители посредством хипнотически полусън. Правилните отговори били 70%. При това информацията преминавала през картон и дървесина, но се екранирала от метал.

Това навело Канчжен на мисълта да фокусира електромагнитното излъчване на мозъка с помощта на диелектрични лещи, а после да го усили с радиоапаратура. Той изготвил апаратурата собственоръчно, както и много чувствителен усилвател. След това процентът на правилните отговори нараснал до 90%, и най-важното – всички реципиенти потвърждавали, че възникващите у тях геометрични изображения станали извънредно отчетливи. Тъй като тази система пропускала само електромагнитни вълни със свръхвисока честота, то съществуването на био-СВЧ връзка може да се счита за доказано.
Няма съмнение, че ако Цзян Канчжен беше продължил експериментите в тази област, го очаквала блестяща кариера. Нали в крайна сметка те биха могли да дадат в ръцете на партията много по-действено средство за промиване на мозъци, отколкото цитатниците с мисли на „великия кормчия“ Мао. Но точно от това и се опасявал д-р Цзян.

След като направил повече от 500 успешни опити с „Картите на Зенер“, през 1961 г. той кардинално изменил направлението на изследванията, като се заел с експерименти върху животни. Тази година била особено гладна в Китай. Затова Канчжен решил чрез въздействието на патешка био-СВЧ връзка да получи порода от по-месести кокошки. В конструирания от него предавател се поставяла патица, а в приемника кокоши яйца. Но природата му поднесла изненада. От яйцата наистина се излюпили по-едри пилета, но с патешки шии, плавателни ципи на пръстите и закриващи се ушни отвори като при патиците.
След допълнителни опити д-р Цзян изложил първите резултати в статията „Биорадиовълните и тяхното използване в медицината и селското стопанство“, публикувана във вестник „Шенянски вятър“ през пролетта на 1963 г. Уви, научноизследователския отдел на университета обявил неговите изследвания за „непредставляващи научна ценност“. Впрочем, причината за такава оценка не била в науката. В това време в Китай започвала „културната революция“ и непослушния Цзян се оказал в немилост пред партийното ръководство. Обвинили го, че дядо му е бил богат селянин, бащата – гоминданец, а самия той „просъветски ревизионист“, „мистик“ и въобще „противник на идеите на Мао Дзедун“.
Наказанието не се забавило. Първо престанали да го пускат в собствената му лаборатория, а после го изпратили за превъзпитание на село да пасе свинете.

Тогава той решил да избяга в Съветския съюз. Но по пътя го хванали и пратили в затвора. Четири години д-р Цзян бил затворник и само веднъж напуснал стените на затвора, когато бил отведен с белезници в университета на изложение на „научните достижения на епохата на културната революция“. Там Канчжен бил демонстриран като „жив експонат“. Не като млад и даващ големи надежди учен, а като „чудовище, което решило с помощта на особени вълни да превръща революционерите в капиталисти“.

След срока на присъдата той излязъл от затвора „под особен надзор на масите“ – университетските хунвейбини. Впрочем „излиза“ не е съвсем точна дума, по-скоро куца, защото доскорошния затворник не можел да ходи повече от 15-20 метра. А в бъдеще го очаквал тежкия живот на „черен модел“, както се наричали неугодилите на властите и попаднали за превъзпитание преподаватели и университетски учени: трябвало да мъкне въглища, да мие съдове, да чисти тоалетни.

Все пак на Цзян Канчжен му провървяло: един негов приятел, ректор на Харбинския медицински университет му казал как може да се премине границата. През нощта на 26 юни 1971 г. той избягал от своята алма-матер, където някога произвел на бял свят първата „кокошкопатица“. За 25 дни, без да бъде забелязан от никого, Цзян се добрал до границата и успял да премине на съветска територия.

Юри Владимирович има свой особен метод на акупунктура. По пулса на клиента той определя заболяването и казва дали ще може да го излекува. Лабораторията на доктора – това е помещение, състоящо се от няколко стаи и полуподземни помещения, където стои оборудването. В две от стаите Цзян провежда своите приеми.
С акупунктурата той си изкарвал прехраната. Неговите открития са наистина уникални. Юри Владимирович винаги мечтаел да получи Нобелова премия. Оказва се, че с помощта на прибора, наречен „Биотрон“, генетичната информация може да се пренася където поискаш.

Започнали се нови митарства. Вместо в Ленинград, където мечтаел да работи в лабораторията на своя кумир професор Василиев, д-р Цзян се озовал в леспромхоза. Бил товарач, дърводелец, пазач, огняр, докато по ходатайство на директора на Московския НИИ по онкология, професор С. И. Сергеев, не го взели като лаборант в Хабаровския медицински институт. Там, започвайки всичко отначало, Юрий Владимирович – такова руско име приел – продължил своите изследвания и дал теоретично обяснение на явлението био-СВЧ-връзка:
„По-рано се е считало, че носител на генетичната информация е ДНК, в молекулите на които се съдържа генетичния код.“ – утвърждава д-р Цзян – „Достиженията на съвременната физика ми позволиха да предположа, че ДНК е само „касета“ със запис на информацията, а неин материален носител се явяват биоелектромагнитните сигнали. С други думи, електромагнитното поле и ДНК представляват съвкупния генетичен материал, съществуващ под две форми – пасивна-ДНК и активно-ЕМ поле. Първата съхранява генетичния код и осигурява стабилност на организма. Втората е в състояние да го измени. Затова е достатъчно да се въздейства с биоелектромагнитни сигнали, които едновременно съдържат енергия и информация. По своята природа тези сигнали са движещи се фотони, които притежават съгласно квантовата теория корпускулярно-вълнови свойства. Вълновите свойства определят необходимостта да се изследва най-високочестотната част на спектъра, която има широк обхват на проводимост. Това позволява да се получи голям обем информация, при това с високо качество на предаване.

Затова биоелектромагнитното поле като материален носител на енергия и информация съществува в средната част на електромагнитния спектър.“
Теорията си е теория, но не по-малко важно е, че Цзян Канчжен създава установка, която „чете“ информация от ДНК на един жив обект и я насочва към друг жив обект. В един от опитите, той въздействал с електромагнитно поле от пъпеш на покълнали семена на краставици. Израслите кълнове имали вкус на пъпеш, а биохимичния анализ показал, че в ДНК са станали съответстващи изменения, които се предавали от поколение на поколение. В друг опит с ЕМ-поле, фъстъци обработили кълнове на слънчоглед. След това се променила формата на семената на слънчогледа и частично им се предали вкусовите качества на фъстъците.
продължава..



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3656129
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18539
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930